Divadelní noviny Aktuální vydání 15/2024

Kulturní čtrnáctideník pro divadelníky a jejich diváky

Vychází za finanční podpory hlavního města Prahy, Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury a Nadace Českého literárního fondu

15/2024

ročník 33
17. 9. 2024
  • Zprávy
  • Kritika
  • Blogy
  • Zahraničí
  • Rozhovory
  • Ostatní
  • KritikLab
  • Hledat
  • Můj profil

    Divadelní noviny > Burza Festivaly Reklamní články

    GASPARÁDA 2024 je tu!

    Město Kolín v letošním roce naváže na historii a po 28 letech bude pokračovat ve slavnostním předání ceny osobnostem nonverbálního divadelního umění cenou J. G. Deburaua města Kolína.

     …

    A na koho se můžete letos těšit?

    /Krátký exkurz do bohatého programu aneb Více na www.gasparada.cz /

    S radostí představujeme světově známé zahraniční umělce – duo Alexander Bodecker & Wolfram von Neander (D/F), žáky a později i asistenty legendárního Marcela Marceaua.

    Jejich pantomimické představení DÉJÀ-VU? (Už jste to viděli?) vás bude bavit po oba festivalové dny (krátká verze v pátek a celé představení v sobotu večer).

    Alexander Bodecker & Wolfram von Neander (D/F): DÉJÀ-VU? (Už jste to viděli?). Foto archiv festivalu

    O inscenaci DÉJÀ-VU

    Už jste to viděli? Nemožné, toto je večer zcela nových epizod se dvěma tragikomickými postavami, kterými BODECKER & NEANDER plní velké sály již více než 25 let. Jejich divadlo není jen pro oko, musí zasáhnout i srdce a polechtat bránici… Beze slov a téměř bez rekvizit se naladí na své publikum. Svým elegantním způsobem prezentují pantomimické umění a skrze ně posílají diváky ve více než třiceti zemích na fantastické cesty. Předvádějí němé filmové divadlo plné kouzel, prvotřídního humoru a optických iluzí. Představení nás přenese do světa snů, do země našich tužeb. BODECKER & NEANDER zaručují pronikavý humor a dojemnou hloubku. Režie: Lionel Ménard

    BODECKER & NEANDER byli oba žáky a později i asistenty legendárního Marcela Marceaua a doprovázeli ho až do pádu jeho poslední opony. V roce 1996 založili vlastní divadlo Théâtre Mimo Magique, které vzápětí získalo cenu berlínského publika za svou první inscenaci SILENCE. Po čtvrt století vzájemné spolupráce patří mezi přední hvězdy světové pantomimy. Nadále se hrdě hlásí k odkazu svého učitele, aniž by byli jeho kopiemi.

    Foto archiv festivalu

    Neméně zajímavá jsou i představení českých umělců, u kterých se pobaví malí, velcí i celé rodiny. Prakticky si každý může zkusit žonglování či si zahrát svou vlastní pohádku na loutkovém hřišti = Loutkovišti.

    Všem aktivním zájemcům nabízíme ŽIVOU IMPROVIZAČNÍ DÍLNU s Ivanou Hasalovou a Tomášem Kučerou. Na workshop je nutné se přihlásit z důvodu omezené kapacity do 28. 8. e-mailem na: [email protected]. Přijďte tak zažít dobrodružství, inspirovat se, hledat, dělat chyby, experimentovat a objevit nové situace, které můžete dále rozvíjet. Prozkoumejte své vnitřní světy a nechte je promluvit.

    Během festivalu se můžete těšit opět na promítání fotografií z minulých ročníků festivalu.

    Nenechte si ujít sedmnáct skvělých představení, dva workshopy, Loutkoviště nebo novinku – udělení Ceny J. G. Deburaua města Kolína! Přijďte se pobavit, zasmát, dojmout, zasnít a žasnout… Jste srdečně zváni do světa zázračného divadla, nevšedních zážitků a radosti – na festival GASPARÁDA 2024 v Kolíně!

    • Autor:
    • Publikováno: 19. srpna 2024

    Komentáře k článku: GASPARÁDA 2024 je tu!

    Přidat komentář

    (Nezapomeňte vyplnit položky označené hvězdičkou.)

    Přidání komentáře

    *

    *

    *



    Obsah,